Blog #2 Jetzt geht’s los!

We zijn nu dan toch echt begonnen! Woensdag was een reisdag, donderdag alles op een rijtje gezet en daarna hebben jullie even geen blog meer gezien. Gelukkig is er er genoeg gebeurd om jullie van op de hoogte te brengen in een nieuw blogje!

Tijd om op pad te gaan

Vrijdag stond ons eerste interview gepland. Aan het eind van de middag hadden we afgesproken met Patricia. Zij is voor de liefde verhuisd naar Berlijn en woont ongeveer een halfjaar samen met haar Berlijnse vriend. Celine en Jasper spraken haar en hoorden veel lieve, zoetsappige anekdotes. Uiteraard gaan we daarvan het beste ook met jullie delen, dus stay tuned!

Eerder op de dag zijn we met z’n vieren de stad ingegaan. De bedoeling was om de Brandenburger Tor te zien, maar omdat een niet nader te noemen redactielid de weg verkeerd had, kwamen we uit op Alexanderplatz. Een plein in het voormalige Oost-Berlijn met veel winkels. Niet echt een mooi plein verder, maar wel een bekende hotspot.

Voor Celine, Margriet en Kristel was het echter wel een geweldig plein. Er was namelijk een Primark en die moest worden bezocht. ‘We weten precies wat we willen’, zei Kristel nog. ‘Oke, jullie hebben twintig minuten’, was Jaspers antwoord. Tevergeefs natuurlijk, maar we zijn nog steeds goede vrienden verder.

Op avontuur

Zaterdag hoefden Jasper en Celine de deur niet veel uit, in tegenstelling tot Kristel en Margriet. Hun dag begon met een interview rond het middaguur met de Nederlandse Diann Imthorn, die samen met haar Duitse vriend in Berlijn woont. Voor de locatie van het interview wist Diann nog wel een leuk café in de wijk Neukölln. Dit cafeetje bleek alleen helaas helemaal vol te zitten, maar gelukkig vonden ze aan hetzelfde plein een ander leuk café. Het interview met Diann was een leuk gesprek, waarna ook nog een fotosessie volgde. Ook meer over dit interview zullen jullie snel horen.

Zaterdag was een warme, benauwde dag in Berlijn. Dat was ook goed te merken terug naar de Airbnb. Eenmaal daar aangekomen moest er hard gewerkt worden aan het uitwerken van interview, voordat Kristel en Margriet aan het eind van de middag richting de ‘Lange Nacht Der Wirdschaften” moesten vertrekken. Dit was een event van 17:00 tot 00:00 over de wetenschap op allerlei verschillende locaties in Berlijn en Potsdam.

Alleen bleek door het nemen van de verkeerde trein, het feit dat het op de locatie van de Technische Universiteit best slecht georganiseerd was en dat het personeel ook nog eens weinig wist over de pendelbussen die moesten rijden, dat deze avond een groot drama was. Uiteindelijk gingen Kristel en Margriet eerder terug naar het appartement, na een lekkere maaltijd bij een Grieks restaurant naar binnen gewerkt te hebben, maar wel amper iets van de wetenschapsavond gezien te hebben.

Tempelhof

Maar deze dramatische avond kreeg alsnog een hele goede draai, doordat we besloten met z’n allen naar het oude vliegveld ‘Tempelhof’ te gaan. Deze plek is nu veranderd in een groot park. Terwijl de zon onder ging hebben we hier mooie foto’s gemaakt en lekker rondgewandeld.

Op zondag zijn we met z’n vieren naar de Nederlandse Kerk in Berlijn gegaan. Een kleine groep mensen, ongeveer vijftien kerkgangers inclusief dominee, organist en wij, kwam samen. Over de dienst waren de meningen verschillend, maar we hebben bij de koffie wel bijna alle kerkgangers gesproken.

1 thought on “Blog #2 Jetzt geht’s los!

  • Leuk om jullie avonturen te lezen. Berlijn is nu een stuk dichterbij door jullie verhalen. Wij zien jullie blog tegemoet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *